Kolmandik juhte usub, et majandus hakkab peagi kosuma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Fastleader.com korraldatud Eesti ettevõtete tippjuhtide küsitluse järgi uskus 31 protsenti vastanutest, et majandus pöördub kasvule järgmisel aastal.


Uuringus osales ligi kolmsada Eesti ettevõtete juhti. 29 protsenti neist arvas, et majandus langeb järgmisel aastal vahemikus 0 - 2,99 protsenti SKPst võrreldes tänavuse aastaga.

27 protsenti prognoosis järgmise aasta majanduslanguseks 3 - 5,99 protsenti. Kümnendiku vastanute arvates on majanduslanguseks uuel aastal 6 - 9,99 protsenti ja 3 protsenti vastanutest ennustas veelgi sügavamat langust.

Liidrite Foorumi moderaator Raivo Vare ütles tulemust kommenteerides: «Majanduskliima osas usutakse suhteliselt mõõdukat SKP langust või isegi tõusu juba 2010. aastal, mis on muu maailmaga võrreldes suhteliselt optimistlik seisukoht.»

Uuringu korraldaja Endrik Randoja lisas: «Soovisime teada saada, kuidas juhid ise oma lähitulevikku näevad, millesse usuvad ja millesse panustavad. Usutavasti annab kolleegide arvamus praktikutele kindlustunnet otsuseid teha.»

Uuringut esitletakse täismahus Liidrite Foorumil 10. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles