USA kütusereservi vähenemine kergitas veidi toornafta hinda

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtornid paistavad Põhjameres läbi vihmasaju..
Naftapuurtornid paistavad Põhjameres läbi vihmasaju.. Foto: Küllike Rooväli.

Nafta hind liikus Aasia turgudel veidi täna ülespoole, mis kommentaaride järgi oli põhjustatud kütusereservi üllatuslikust kahanemisest Ühendriikides.


New Yorgi peamise toornafta (

light sweet crude

) barrel kosus aprillilepingutes 23 sendi võrra 42,73 dollarini, vahendas AFP.

Põhjamere Breti toornafta hind aprillilepingutes liikus 21 sendi võrra ülespoole 44,50 dollarini.

«USA kütusereservi ootamatu vähenemine on peamiseks hinnatõusu põhjuseks, kuid ilmselt jääb see lühiajaliseks,» märkis energiakonsultatsioonifirma Purin and Gertz analüütik Victor Shum.

«Oleks enneaegne öelda, et nafta hind on suunda muutnud, kuna nõrk majandus jääb naftaturule endiselt ohuks,» ütles Shum. «Küll aga lõhuti ära kütusehinna langushoog.»

USA energiaministeeriumi eilse raporti järgi on vedelkütuse tagavarad 20. veebruaril lõppenud nädalal vähenenud 3,4 miljoni barreli võrra. Analüütikud ei osanud reservide kahanemist oodata.

Toornafta tagavarad suurenesid energiaministeeriumi andmetel nädalaga aga 700 000 barreli võrra. Analüütikud olid prognoosinud aga 1,2 miljoni barreli suurust tõusu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles