Lasnamäe kinnisvaraturg tuksub majanduse tõusudest-langustest hoolimata

, Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosa. Illustratiivne foto.
Lasnamäe linnaosa. Illustratiivne foto. Foto: Raigo Pajula

Lasnamäe linnaosa oma ligikaudu saja tuhande elanikuga on Tallinna suurim. Hoolimata majanduse tõusudest-langustest on Lasnamäe kinnisvaraturg pidevalt aktiivne.


Ostud, müügid ja üüritehingud toimuvad nii linnaosa-siseselt kui ka inimeste poolt, kes Lasnamäele kolivad või sealt lahkuvad. Uuselamute lisandumine Lasnamäe piirkonda avaldab vanematele kortermajadele tõenäoliselt mõju vähesel määral, kuna nende osakaal ei ole Lasnamäe suurust ja elanikkonda arvestades eriti suur.

Mõistlik müügiperiood

Lasnamäe on alati olnud tuntud kui magalapiirkond, mille juures nn getostumise ohtu karta siiski pole. Sealsed pikaajalised elanikud tahavad järjepidevalt piirkonnasiseselt oma elamistingimusi parendada. Lasnamäed hindavad jätkuvalt nooremad ning ka hinnatundlikumad inimesed, kelle jaoks jääb esimese kodu ost tihti just sellesse piirkonda.

Ühe- ja kahetoaliste korterite puhul pakkumismahu suurenemist märgata ei ole, ka müügiperioodid on realistlikult määratud müügihinna puhul suhteliselt lühikesed. Samas on Lasnamäe korteriturul ülekaalus kolmetoaliste korterite pakkumised.

Aina enam eelistatakse Lasnamäel täielikult renoveeritud kortereid, mis on sissekolimisvalmis. Eriti hinnatud on olemasolevad, muudetud planeeringuga korterid, sest inimesed soovivad oma kodu juures näha võimalikult palju eripära. Hea transpordiühendus ja väljakujunenud infrastruktuur muudavad piirkonna ühtseks tervikuks.

Tegus linnaosa

Paari viimase aastaga on Lasnamäel hoogu kogumas ka uute korterelamute arendamine. Tänu moodsatele ja inimsõbralikele uuselamuprojektidele suureneb Lasnamäe atraktiivsus hinnatud elukeskkonnana veelgi. Teisalt on uute elamute rajamise eesmärgiks parandada linnaosa kvaliteeti, tuues piirkonda uusi maksejõulisi ja kõrge sotsiaalse staatusega Tallinna elanikke.

Lasnamäe elanike omavaheline positiivne sotsiaalne sünergia on olnud järjepidevalt hea elukeskkonna arengu näitajaks.

Lasnamäel toimuvad juba pikaajalise traditsiooniga linnaosa päevad, töötavad turud ning toimuvad spordiüritused. Kõik see näitab, et piirkond ei ole ainult magala. Kogu aktiivne tegevus lisab linnaosale väärtust, turvalisust ning loob meeldiva koduse miljöö.

Lasnamäe elamispindade turule on positiivset mõju avaldanud viimastel aastatel hoogsalt kerkinud kaubanduskeskused, samuti on paranemas Lasnamäe haljastus. Vanemates majades on hästi toimivad korteriühistud ning korterid ja majad on enamjaolt kvaliteetselt remonditud.

Korter sobib noortele

Laulja Anne Veski kommenteerib, et noortele, kes alustavad oma iseseisvat elu ja karjääri, on kahetoaline korter väljakujunenud infrastruktuuriga äärelinnarajoonis parim stardipaik. Anne Veski on ka ise oma karjääri alguses kümme aastat äärelinna kahetoalises korteris elanud.

Ta märgib, et korter ei vaja nii palju hoolt kui maja, millest ei saa näiteks mitmeks nädalaks eemale minna. Korter annab võimaluse käia komandeeringutes, teha pikki tööpäevi, nädalavahetuseti töötada jms.
Lisaks on korterile kergem pikemaks eemalolekuajaks üüriline leida ning vajadusel see hoopis suurema korteri või ridaelamuboksi/maja vastu vahetada. Veski lisab, et maja on pigem ikkagi pere jaoks mõeldud – üksikutele ja noorpaaridele on korter alustuseks ideaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles