Arumäe: ilma välisrahadeta oleks kasvu aeglustumine suurem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Toomas Huik

Eesti majanduskasv aeglustus teist kvartalit järjest ja oli selle aasta esimeses kvartalis 3,6 protsenti. Ilma välisrahata oleks kasvu pidurdumine SEB ökonomisti Ruta Arumäe sõnul veel suurem.

Täpsustatud andmetel kasvas Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) selle. aasta esimeses kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 3,6 protsenti, teatab statistikaamet. Esialgselt hindas statistikaamet majanduskasvuks 3,9 protsenti.

«Majanduskasvu aeglustumine on ootuspärane ning jätkub oodatavalt ka paaril järgneval kvartalil. Majanduskasvu aeglustumine oleks olnud kiirem ilma välisrahadeta, mis hetkel Eestis investeeringuid toetavad,» märkis Arumäe.

Eelkõige võidab sellest ehitussektor. Osaliselt annavad ehitusele hoogu Euroopa Liidu struktuurifondid ning erakorralise asjaoluna esimeses kvartalis ka saastekvootide müügist laekunud rahad.

Lisaks ehitusele kasvasid esimeses kvartalis ka teised sisenõudlusest toituvaid sektoreid , muuhulgas ühe suurema panustajana jae- ja hulgikaubandus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles