Ümbersõit võib viia kohalike äride kliendid

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid Rõmedal šašlõkiäri ajanud Arturi baari pidajaid ootavad Tallinna-Narva maantee trassimuutuse tõttu ees kehvemad ajad.
Aastaid Rõmedal šašlõkiäri ajanud Arturi baari pidajaid ootavad Tallinna-Narva maantee trassimuutuse tõttu ees kehvemad ajad. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Teisipäevast ümbersuunatud liiklus Lääne-Virumaal Viitnas teeb kohalike äride omanikud murelikuks, kuna uus, asulast mööda kulgev Tallinna-Narva maantee ähvardab sarnaselt Järvamaa Mäo asulaga viia kliendid ka sealt.

«Kuna nüüd tuleb meil järsult pöörata, on isegi oma töötajad mööda põrutanud,» kurtis Viitna lähedal Rõmedal asuva šašlõkikoha Artur juht Vladimir Nersesjan majandusportaalile E24. Tema sõnul on teisipäevast, mil tee suleti, külastajate arv vähenenud poole võrra.

Kõige suurem mure on Nersesjanil aga Venemaalt tulevate turistide pärast, keda enne käis palju, ent nüüd, mil tee viib suure kaarega söögikohast mööda, ei pruugita seda üleski leida.

«Kardan, et uusi kliente tuleb meile nüüd lihtsalt vähem,» sõnas ta, märkides, et eks palju sõltu ka sellest, kuidas toidu ja teenindamisega tuntust kogutakse.

Küla tuntuima koha Viitna kõrtsi omanik Roman Kusma oli konkurendist optimistlikum, ehkki tunnistas samuti, et kliente hakkab vähemaks jääma.

«Turismigrupid ikka külastavad kõrtsi. Sel aastal on meil mitu reserveeringut. Küll aga külastatavus väheneb, sest mugavam on otse sõita,» nentis ta.

Et eilseks oli uus tee lahti olnud kolm päeva, ei julgenud Kusma väga palju ennustada.

«Kui suvi läbi saab, siis oskame midagi mõelda. Et kuidas pikas perspektiivis mõjutab,» sõnas ta, lisades, et suvel sõidavad inimesed ikka ringi looduses ja tulevad siis ka sööma.

Samas seisus olid paar aastat tagasi Järvamaal Mäo asula ärid, mis varem paljuski sõltusid sealt mööda sõitjatest. Pärast uue tee avamist, mis lühendas Tallinnast Tartusse sõitmist pooleteise minuti võrra, pidid mitmed firmad inimesi lahti laskma, kuna teenindavat personali polnud enam lihtsalt vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles