ERR: mitmed USA eksperdid avaldavad Eesti majanduspoliitikale toetust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Aslund petersoni instituudist.
Anders Aslund petersoni instituudist. Foto: SCANPIX

Ühendriikides on mitmed majanduseksperdid avaldanud Eesti majanduspoliitikale, mida Nobeli preemia laureaat Paul Krugman kritiseeris, toetust.

Washingtonis Petersoni majandusinstituudis töötav Anders Aslund tunneb Eesti majandust hästi, vahendas ERR Uudised.

«Krugman ei tee vahet väikestel ja suurtel riikidel, kui USA-l on vaja, võib ta vahel eelarvevõlga suurendada, kui hiljem, mil majandusele ei ole ergutussummasid enam vaja, seda taas vähendatakse, selline luksus on väga vähestel riikidel. Nägime kuidas nii Hispaania kui ka Küprose arvates oli neil selline luksus olemas, aga seda ei olnud, ja mõlemad on nüüd tõsises finantskriisis, Balti riigid käitusid vastupidiselt ja on nüüd tugevas vormis,» rääkis Aslund intervjuus «Aktuaalsele kaamerale».

Dan Mitchell CATO instituudist avaldab oma blogis samuti Eesti majanduspoliitikale toetust, märkides, et Krugman ei olnud oma kommentaaris Eesti majanduse kohta faktitäpne, Eesti majanduslangus ei alanud kulude kärpimise järel, vaid üleüldise majanduskriisi tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles