Kilk: presidendi kõne pani mõtte jooksma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ärimees Rein Kilk ütles, et presidendi Tooma Hendrik Ilvese aastapäevakõne keskendus suures osas majandusele ja pani temal kui ettevõtjal mõtte jooksma.


«Positiivne oli, et kõne algas majandusega ja tuli lõpus majanduse juurde tagasi ka,» lausus Kilk.

Ta hindas kõne õigustatult kriitiliseks, kuid märkis, et oleks rohkem tahtnud kuulda analüüsi ja võimalike tulevikustsenaariumide käsitlemist.

Kilk ütles, et teda hämmastas presidendi kõnes lause, et ettevõtlus küsib täna riigi käest otsesõnu tuge. «Olen täna rääkinud kümnekonna ettevõtja ja pankuriga ning keegi neist ei osanud nimetada ühtki siinset ettevõtjat, kes oleks riigilt raha küsinud,» lausus ta.

Kilk märkis, et valitsuse pakutud ekspordi garanteerimise pakett puudutab vaid väikesi ja keskmise suurusega ettevõtteid ning see raha tuleb kätte soodsa laenu ja garantiidega, mitte tasuta.

«President algatas oma kõnega diskussiooni Eesti majanduse üle, nüüd võiks ta oma analüüsi ja kriitikaga edasi minna,» leidis Kilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles