Reformierakond: Eesti peab looma soodsa keskkonna tippspetsialistide tulekuks

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Arto Aas
Riigikogu liige Arto Aas Foto: Sille Annuk / Postimees

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas ütles Postimehele, et Eesti majanduse konkurentsivõime tõstmiseks tuleb luua soodne keskkond välistudengite ja tippspetsialistide Eestisse tulekuks.

«See aitab Eestisse luua teadus- ja kompetentsikeskusi ning tagada ettevõtetele kõrgema kvaliteediga tööjõudu. Samas oleme selgelt vastu väheste oskustega võõrtööjõu massilisele sissetoomisele,» sõnas Aas.

Kvalifitseeritud tööjõudu vajavad Aasa hinnangul eelkõige kõrgelt majanduslikku lisandväärtust loovad valdkonnad, mis suudavad konkureerida rahvusvahelistel turgudel. Sellised valdkonnad on tema sõnul näiteks info-ja telekommunikatsioonisektor, kõrgtehnoloogiline tootmine, disain ja rahvusvaheline turundus.  

Aasa arvates aitab kõrgelt haritud ja tööturul hinnatud välisekspertide Eestisse toomisele kindlasti kaasa Eesti puhas loodus, vaba ettevõtluskeskkond ja soodne maksusüsteem.

Aasa väitel on valitsus astunud samme, et Tallinnas ja Tartus saaks omandada rahvusvaheliselt aktsepteeritud keskharidust, mis on oluline just peredega liikuvatele talentidele.

«Tuleb meeles pidada, et 500 miljoni elanikuga Euroopa Liidus kehtib tööjõu vaba liikumine. Sobivat tööjõudu on lihtsam otsida just meiega sarnasest kultuuriruumist,» sõnas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles