Lobjakas: Ilves väljus hea maitse piiridest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas
Ahto Lobjakas Foto: Priit Simson

Kolumnisti ja poliitikavaatleja Ahto Lobjakase hinnangul on põhjusi Eesti eelarvepoliitikat kaitsta küllaga. Presidendi vastus Paul Krugmani kirjatükile väljub tema sõnul aga hea maitse piiridest ja jääb netikommentaari tasemele.

«Eesti juhtkond peab kaitsma Eesti eelarvepoliitikat, eriti kui see on olnud edukas. Küsimus on aga reaktsiooni toonis,» kommenteeris Lobjakas ja lisas, et president Toomas Hendrik Ilves riputas Twitterisse hulga säutse, mille toon on väga isiklikult solvav ja sõnu suhupanev.

Lobjaka kinnitusel on tegemist kategooriaveaga, ning Krugmanile oleks tulnud vastata majandusteaduslike argumentidega, mitte emotsionaalsete väljaütlemistega.

«Ilvese säutsud on emotsionaalsed ja need jäävad heal juhul netikommentaari tasemele,» ütles Lobjakas ja märkis, et kõige selle taustal läheb Ilvese tegelik sõnum kaduma - võrreldes muu Euroopaga on Eesti makromajanduse olukord üsna hea.

«Presidendilt ootaks selget ja kaalutletud sõnumit, põhjus selleks on olemas.»

«Kuidas Ilves seda tegi, väljub hea maitse piiridest ja ühe riigi president ei saa seda endale lubada,» arvas Lobjakas.

President Toomas Hendrik Ilves asus Twitteri kontol sõnasõtta New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmaniga, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eestis pole erilist majanduslikku tervenemist olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles