Esimeses kvartalis oli üle 7000 vaba ametikoha

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutused
Töökuulutused Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli 2012. aasta I kvartalis üle 7000 vaba ametikoha ning nende arv kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi viiendiku, teatab Statistikaamet. Vabade ametikohtade määr oli 1,3 protsenti.

Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus (hõivatud ja vabade ametikohtade summa).

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli info ja side tegevusalal (2,6 protsenti) ning kõige madalam mäetööstuses (0,0 protsenti).

2011. aasta I kvartaliga võrreldes tõusis vabade ametikohtade määr kõige kiiremini elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise tegevusalal (1,4 protsendipunkti).

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli ehituses, kus vabu ametikohti oli 2011. aasta I kvartaliga võrreldes ligi kaks korda rohkem.

Vabadest ametikohtadest 31 protsenti oli avalikus sektoris ja 69 protsenti erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,4 protsenti ja erasektoris 1,3 protsenti. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

2011. aastal võeti tööle ja lahkus töölt kokku (tööjõu käive) keskmiselt 64 200 töötajat kvartalis. Tööjõu käive kasvas 2010. aastaga võrreldes 16,7 protsenti.

Vaba ametikoht on vastloodud, vaba või töötaja lahkumise tagajärjel vabaks saav tasustatav ametikoht, millele tööandja otsib aktiivselt sobivat kandidaati väljastpoolt ettevõtet, asutust või organisatsiooni.

Andmed põhinevad uuringul „Vabad ametikohad ja tööjõu liikumine”, mida Statistikaamet korraldab alates 2005. aastast. 2012. aastal on valimis ligi 11 700 ettevõtet, asutust ja organisatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles