Starman vähendab programmides analoogkanalite hulka

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani digiboks.
Starmani digiboks. Foto: Peeter Kümmel

Televisiooniteenuste pakkuja Starman vähendab 11. juunil analoogkanalite hulka, et teha võrgus ruumi kiire interneti pakkumisele, ühtlasi muutuvad teleprogrammide asukohad.

Olenevalt linnast liiguvad 11. juuni öösel vanadest analoogTV pakettidest välja mõned telekanalid, kuid samas lisandub populaarne filmi- ja seriaalikanal STS, teatas ettevõte.

Kõiki neid telekanaleid peale Musakanali saab edaspidi vaadata Starmani digitelevisioonis. Kodumaine Musakanal lõpetab tegevuse ning seetõttu pole seda kanalit edastada võimalik. Kõiki muutusest puudutatud televaatajaid on Starman personaalselt teavitanud.

Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi sõnul on analoogkanalite hulga vähendamine vajalik kiire internetiühenduse pakkumiseks klientidele. «Starmani internetiteenuse kasutamismahud on viimase aastaga tõusnud 50 protsenti, sest kodudes on oluliselt kasvanud netitarbimise aktiivsus ning järjest enam kliente on läinud üle kiirematele internetipakettidele,» selgitas Ild. «Kuna ligi kaks-kolmandikku meie klientidest vaatab juba täna telepilti digitaalselt ning analoogkanalite edastamine kulutab kõige rohkem võrgumahtu, siis on kõige õigem tekitada võrgus vaba ruumi just selle hääbuva tehnoloogia arvelt. Lisaks kiiremale internetile saame tänu sellele lisada võrku uusi digikanaleid, üliselge pildiga HD-teleprogramme ning päris uusi meelelahutusvõimalusi.»

Ettevõte soovitab analoogtelevisiooni klientidel proovida Starman Stardiga personaalse teenuspaketi kokkupanekut. Näiteks internetikliendid saavad Starman Stardiga oma koju 16 digikanalit täiesti tasuta.

Muutusega programmivalikus kaasneb 11. juunil ka telekanalite asukohtade muutus Starmani kaabelvõrgus. Ühtlasi on kodudes 11. juunil kell 00.00-06.00 häiritud televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuste kasutamine. Analoog kaabelTV kliendid peavad sagedusemuutuse järel tegema teleril uue kanaliotsingu, digiTV klientidel on vajalik digiboksi või digiteleri tehaseseadete taastamine. Õhu kaudu leviva ning tavaantenniga vastuvõetava ZUUMtv kliente sagedusemuutus ei puuduta.

Juhiseid digiboksis või –teleris algseadete (tehaseseadete) taastamiseks saab seadme kasutusjuhendist, Starmani veebilehelt http://www.starman.ee/abikeskus/televisioon , klienditoe telefonil 1770 ja e-posti aadressil klienditugi@starman.ee Samal telefoninumbril saab kanalite automaatotsingu tegemiseks appi kutsuda ka Starmani tehniku, kelle visiit on selle toimingu puhul tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles