Riigikantselei juhtimistalentide konkursil osaleb 146 noort

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Uute avaliku sektori tippjuhtide leidmiseks loodud konkursile tuli 146 avaldust värsketelt magistrantidelt, kelle seast ministeeriumid ja riigikantselei sõeluvad juuni lõpuks välja 5-7 tugevate juhieeldustega inimest.

Riigikantselei andmetel on 146 soovija hulgas kõige enam majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi, kaitseministeeriumi ja riigikantselei vastu huvi tundvaid noori.

Kandidaate on kõigist Eesti suurematest ülikoolidest, kõige enam Tartu Ülikoolist. Kümmekond kandidaati on diplomi omandanud välisülikoolides.

Kandidaatide erialane taust on mitmekesine: valdavalt on esindatud sotsiaalteadusi, õigusteadust, majandust ja ärijuhtimist ning rahvusvahelisi suhteid õppinud inimesed. Samas leidub kandidaate ka näiteks keskkonnakorralduse, füüsika ja ajaloo erialadelt.

Riigikantselei teeb käesoleva nädala jooksul kandidaatide esitatud dokumentide alusel valiku, kes pääseb järgmisesse vooru, kus toimuvad vaimsete võimete ja isiksuse testid. Viimases etapis tehakse kandidaatidega intervjuud ning valik selgub juuni lõpuks.

Väljavalitud saavad võimaluse asuda tööle ministeeriumides, kus nad pooleteise aasta jooksul erinevates riigiasutustes praktiseerides personaalse õppekava alusel välja koolitatakse. 200 000 eurot maksva programmi tulemusena peaksid noored aastate pärast olema piisavalt võimekad, et tippjuhtidena riiki teenida.

Sellised ametid on näiteks ministeeriumide kantslerid ja asekantslerid ning ametite ja inspektsioonide peadirektorid, keda on kokku 90 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles