HP loodab Oracle’ilt saada kohtu kaudu miljardeid dollareid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hewlett Packardi logo.
Hewlett Packardi logo. Foto: AFP / Scanpix

Hewlett Packard andis Oracle’i kohtusse koostöölepingu rikkumise tõttu, nõudes suurfirmalt neli miljardit dollarit kahjutasu.

Maailma suurim personaalarvutite tootja andis Oracle’i kohtusse, kuna tarkvarafirma loobus eelmisel aastal Itaniumi mikroprotsessoritega ühilduva serveritarkvara arendamisest, vahendab Reuters.

Põhjuseks, miks firma vastavast tarkvaraarendusest loobus, oli Inteli teade, mille kohaselt Itaniumi kiibistik oli juba aegunud tehnoloogia, ning maailma suurim pooljuhtkiipide tootja pidi edaspidi keskenduma peamiselt x86 kiibistike arendamisele.

Oracle’i sõnul polnud neil Hewlett Packardiga mingit selget siduvat kokkulepet, ning HP üritab tarkvarafirmat panna toetama tehnoloogiat, millesse neil usku ei ole.

Hewlett Packard aga näeb ühe varasema kohtuasjaga seotud lühisõnalist kokkulepet, mille kohaselt Oracle peaks HP-le arendama «parimaid tooteid», Itaniumit toetava tarkvara arendamise kohustusena.

Kohus USAs jätkub, tunnistama on kutsutud ka Inteli esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles