AIG juht: pärast kriisi tõuseb pensioniiga kuni 80ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
75-aastane Efgenia Tsindoukidi puhastab Ateenas perekonna köögiviljapoes küüslauku
75-aastane Efgenia Tsindoukidi puhastab Ateenas perekonna köögiviljapoes küüslauku Foto: SCANPIX

American International Group Inc (AIG) juht Robert Benmosche ütles Euroopa võlakriisi kommenteerides, et valitsused peavad tõstma pensioniiga, kuna inimeste eluiga pikeneb.

«Pensioniiga peab tõusma 70, 80 eluaastani,» ütles Benmosche, kes sai eelmiselt nädalal 68. «See muudaks pensionid ja tervishoiu taskukohasemaks. Inimesed käivad kauem tööl ja noorte koormus väheneb,» vahendab Bloomberg.

Kolmandat aastat vältav kriis ähvardab Euroopa rahaliitu, Kreeka kaalub eurost loobumist ja Hispaania peab pealt vaatama, kuidas riigi pangandus mureneb.

Kreekas on eeldatav eluiga 81,3 aastat, on pensioniiga üks Euroopa madalamaid-59,6. «Kreeklased peavad aru saama, et olukorrast ei ole lihtsat väljapääsu ja valitsus peab nad kauem tööl hoidma,» rääkis ta. «Kui seda ei juhtu ja nad võtavad tagasi oma valuuta, tähendab see suurt inflatsiooni ja see mõjub laostavalt neile, kel on kindlaks määratud sissetulekud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles