Pangad: korteriühistutel makseraskusi pole

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerand miljonit eestimaalast elab kodudes, mille väärtus on kukkunud alla soetamishinna.
Veerand miljonit eestimaalast elab kodudes, mille väärtus on kukkunud alla soetamishinna. Foto: Margus Ansu
Eestis tegutsevate kommertspankade esindajate sõnul pole laenu võtnud korteriühistute maksekäitumine majanduskriisi ajal varasemaga võrreldes eriliselt muutunud ja võlglasi kohtab harva.

«Korteriühistutest laenuvõtjaid, kes laenu tagasimaksega viivitaks, Krediidipangas ei ole,» ütles Krediidipanga äripanganduse osakonna müügijuht Aleksander Andre Äripäevale. Sama kinnitasid ka SEB ja Sampo Pank.

Swedbanki korteriühistute valdkonnajuht Janis Pugri sõnul ei ole ühistute seas pikaaegseid võlglasi.

«Hetkel pikemaajalisi ehk üle 60-päevaseid võlgnevusi ei ole. Lühemaid võlgnevusi on esinenud, kuid oleme kliente nõustanud ja saanud maksed graafikusse,» lausus ta.

Samas pidas Pugri tõenäoliseks, et varsti võib üksikutel ühistutel makseraskusi siiski tekkida.

«Oluline on panka kohe teavitada, kui mitmel ühistu liikmel tekivad makseraskused ja see ohustab laenu teenindamist. Mida varem kaasatakse panka probleemi lahendamisse, seda tõenäolisemalt leitakse kõiki osapooli rahuldav lahendus,» andis Pugri ühistute juhtidele tulevikuks nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles