Maxima: vanus ei ole palkamisel oluline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima
Maxima Foto: Laura Oks

Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaiu sõnul ei ole inimese vanus palkamise juures oluline, ennekõike loevad isiksuse omadused.

«Meil mingeid vanuselisi piiranguid ei ole. Tööl on vanemaid inimesi meil küll kõigis ametites, kuid on selge, et müüjatöö, mis seotud tiheda suhtlemisega, kindlasti ei sobi kõigile,» kommenteeris Erilaid.

«Inimesi võtame tööle ikka seoses nende kogemuste ja soovidega, vanus siin keskset rolli ei mängi,» lisas ta.

Vanemaid kui 65-aastaseid on Maximas tööl ligikaudu poolsada. 50-74-aasstastest on Eestis töö täna pooltelt, tõenäoliselt aga eakate tööhõive kasvab, seda seoses nii pensioniea tõstmise kui väljarändega.

Eurostati andmebaasis oli vanemaealiste töötajate hulka arvatud juba 55-64-aastased. Täna on Eestis selle vanuserühma hõive Euroopa Liidu riikidega võrreldes üsna hea, eelmisel aastal käis tööl 57,2 protsenti inimestest.

Ja kuigi väiksed pensionid mängivad siin kindlasti oma rolli, oli näitaja eelmisel aastal kõrgem näiteks Rootsis, kus 55-64-aastastest käis tööl 72,3 protsenti, Rumeenias aga näiteks ainult 40 protsenti, Euroopa Liidus keskmiselt 47,4 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles