Ministeerium: TTÜ toetus tuli väljastpoolt haridussummasid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi hoone Tartus Munga tänaval.
Haridus- ja teadusministeeriumi hoone Tartus Munga tänaval. Foto: Sille Annuk

Tegemist ei olnud haridusrahades arvestatud kindla summaga, vaid rahaga, mille rahandusministeerium eraldas väljaspool haridus- ja teadussummasid, selgitas haridusministerium TTÜ-le uue raamatukoguhoone ja õppehoone rajamise toetamiseks ehk investeeringute kaasfinantseerimiseks lisaeelarves eraldatud 20 miljonit krooni.

Kui lisaeelarve on valdavalt täis valusaid kärpeid, siis nende seas ujub vastuvoolu eelarverida, mis teatab Tallinna Tehnikaülikoolile 20 miljoni krooni eraldamisest.

«Et praegustes eelarvetingimustes sünnivad otsused vaid rahandusministeeriumi nõusolekul ning et haridus- ja teaduseelarvetes täiendavate vahendite eraldamiseks võimalusi pole, siis saadeti TTÜ rektori vastav kiri rahandusministrile edasi. Sellest, et haridus- ja teaduseelarvetes vastavaid summasid ei ole, teavitas haridus- ja teadusminister ka Tallinna Tehnikaülikooli rektorit,» rääkis haridusministeeriumi pressiesindaja Rein Joamets Postimees.ee’le.

Nii katteallika kui ka vastava eelarverea, kuhu nimetatud 20 miljonit paigutati, määras rahandusministeerium ilma haridus- ja teadusministeeriumiga konsulteerimata, selgitas Joamets.

Tegemist oli lisaeraldisega, mis eelarveprotsessis ei konkureerinud teiste summadega, pareeris Joamets küsimuse, kas polnuks õiglasem anda see 20 miljonit näiteks viimasel hetkel 33, 4 miljoni krooni võrra kärbitud ülikoolide riikliku koolitustellimuse mahu suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles