Šveitslane Ackermann lahkub Deutsche Banki juhi kohalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Ackermann.
Josef Ackermann. Foto: SCANPIX

Neljapäeval toimus Frankfurdis Saksa Deutsche Banki aktsionäride koosolek, kus 10 aastat panka juhtinud 64-aastane šveitslane Josef Ackermann loovutas panga juhtimise kahele tegevjuhile Anshu Jainile ja Jürgen Fitschenile.

Arrogantse käitumisega Ackermann on teinud Deutsche Banki maailmas suurtegija ning juhtinud panka edukalt ka 2008. aastal alanud maailma finants- ja majanduskriisi ajal. Ta on olnud ka Saksamaa kantsleri Angela Merkel ja rahandusminister Peer Steinbrücki finantsnõunik.

49-aastane Jain on India päritolu Briti kodanik ja 63-aastane Fitschen on sakslane. Nende ülesanne on muuta pank rahvusvahelisemaks ja veenda selle vajalikkuses nii aktsionäre kui kliente. Anglosaksi pangakultuuri esindaval Jainil on suured investeerimispanganduse kogemused Londonist, saksa keelt ta ei räägi.

Fitschenil on omakorda head suhted Saksa võimukoridorides. Fitschenil on Saksamaal väga hea reputatsioon, kuna ta on teinud kõik, et Deutsche Bank täidaks oma rolli Saksa majanduse rahastajana. Koos Jainiga peaks ta moodustama hea tandemi, ütles asjatundja.

Ametist lahkuv Ackermann on kuulunud veel paljude tuntud Saksa firmade – Bayer AG, Deutsche Lufthansa AG, Linde, Mannesman, and Siemens AG – nõukokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles