Bigbank kasvatas laenuportfelli Soomes ja Hispaanias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbanki logo
Bigbanki logo Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Bigbank kasvatas selle aasta esimeses kvartalis tänu Soome ja Hispaania filiaali suurele laenumüügile oma laenuportfelli ligi 5 protsenti.

Bigbank grupi laenuportfell kasvas kvartaliga kokku 8,6 miljoni euro võrra ehk 4,6 protsenti ja ulatus kokku 194,5 miljoni euroni. Laenuportfelli kasv oli suurim Soome ja Hispaania filiaalis, kus väljastatud laenude maht kasvas vastavalt 4,7 ja 3,3 miljoni euro võrra.

Eestis langes samal ajal väljastatud laenude maht 2,8 miljoni euro võrra.

Bigbank teenis 2012. aasta esimeses kvartalis 2,2 miljonit eurot kasumit, mida on 2011. aasta sama ajaga võrreldes 0,8 miljoni euro võrra rohkem.

Puhaskasumi suurust mõjutas peamiselt intressitulude kasv, mis omakorda tuleneb laenuportfelli kasvust. Intressitulud ulatusid esimeses kvartalis 10,9 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2,6 miljonit eurot.

Bigbanki koguvarade maht kasvas I kvartalis 14,7 miljoni euro võrra ulatudes kvartali lõpu seisuga 244,4 miljoni euroni. Kohustuste maht ulatus 190 miljoni euroni, kasvades kvartali jooksul 13,5 miljoni euro võrra. Kohustustest moodustavad jätkuvalt suurima osa tähtajalised hoiused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles