USA on pilvetehnoloogia kasutuselevõtmisel Euroopast kaks aastat ees

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilve mudel Hannoveris toimunud messil.
Pilve mudel Hannoveris toimunud messil. Foto: SCANPIX

Euroopa üleminekut pilvetehnoloogiale pärsib keeruline majandusseis, erinevad regulatsioonid ja piirkonna riiklik killustatus.

«Kuigi pilvetehnoloogiale ülemineku väärtus, riskid ja kulud on maailma kõikides piirkondades sarnased, on Euroopa kohalikud iseärasused üleminekut aeglustavad,» ütles Gartneri uuringufirma asepresident Paolo Malinverno.

Firma analüütikute hinnangul pärsivad Euroopas pilvetehnoloogia kasutusele võtmist mitu olulist faktorit. Peamistena neist nähtakse Euroopa Liidu bürokraatia aeglust ning kohatist pilvetehnoloogiale vastutöötamist, investeerimishuvi järsku langust majanduskriisi tõttu ning Euroopa riikide erinevaid privaatsuspoliitikaid. Näiteks kardetakse pilvetehnoloogiale üleminekul kasutada USA teenusepakkujaid, kuna need on kohustatud kogutud infot seaduse järgi vajadusel oma riigi võimudega jagama.

Probleemiks on ka see, et need Euroopa riigid, mis Euroopa Liitu ei kuulu, lähtuvad pilvetehnoloogia kasutuselevõtmisel kohalikest vajadustest, mis aga ei pruugi ühtida Euroopa Liidu valitud suunaga. See aga muudab Gartneri arvates kogu piirkonna pilvetehnoloogiale ülemineku protsessi aeglasemaks ning killustatumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles