Energeetikavolinik avaldas toetust gaasivõrgu eraldamise kavale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Günther Hermann Oettinger avaldas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile saadetud kirjas toetust Eestis tehtud valikule eraldada gaasivõrk omandiliselt gaasimüügifirmast.

Oettinger märgib oma kirjas, et gaasivõrgu eraldamine tootmis- ja müügitegevusest loob Eestis ja siinses piirkonnas laiemalt tingimused vaba konkurentsi tekkeks. Samuti on see ka Oettingeri hinnangul kõige valutum variant regulaatori seisukohalt.

Ta tõdes samas, et selle eesmärgini jõudmine hõlmab endas keerukat läbirääkimiste protsessi, et investorid saaksid võrgu eraldamise korral selle eest ka õiglast hinda.

Oettingeri sõnul on Euroopa Komisjon teadlik Eesti valitsuse poolt tehtud sammudest ühtsema Euroopa siseturu ja Eesti gaasituru isolatsiooni lõpetamise poole liikumisel, mis on täielikult kooskõlas Euroopa liidu valitsusjuhtide poolt püstitatud eesmärkidega.

Gaasivõrgu omandilise eraldamise nõuet sisaldav maagaasiseaduse muutmise eelnõu läbis kolmapäeval riigikogus teise lugemise ja peaks vastu võetama järgmisel nädalal. Juhul kui eelnõu seadusena vastu võetakse, on gaasivõrgu omanik Eesti Gaas lubanud pöörduda ettevõtte aktsionäride kaitseks kohtusse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles