Ligi: autoomanikke ei ole plaanis suuremate maksudega pigistada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuigi Euroopa Komisjon pani ette, et Eesti võiks mõelda transpordile uute maksude kehtestamisele, ei ole rahandusminister Jürgen Ligi sõnul valitsusel kavas autoomanikke rohkem pigistada.

Jürgen Ligi ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et valitsus on varemgi välja öelnud, et peab õigeks tarbimise ja saastamise maksustamist, vahendas ERR Uudised.

«Konkreetselt automaksu soodustamine selles nimekirjas ei ole, komisjon küll mainib seda analüüsis kui üht võimalust, aga meil on küllalt kõrge kütuseaktsiis juba ja me ei taha küll autoomanikke rohkem pigistada. See on ka regionaalselt valus, sest paljudes piirkondades on auto ainus võimalus,» põhjendas Ligi.

Euroopa Komisjon soovitas täna Eestile, et näiteks aastane automaks, energiatarbimisega seotud maksud, mootorsõiduki omamise või registreerimise maks ja prügimaks võiksid aidata keskkonnaeesmärke saavutada ning ka vähendada tööjõule kehtestatud maksukoormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles