Eurotsooni majandususaldus kukkus kahe ja poole aasta madalaimale tasemele

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan Motori tehas Barcelona lähedal.
Nissan Motori tehas Barcelona lähedal. Foto: SCANPIX

Eurotsooni majandususalduse näitad langesid mais analüütikute prognoositust rohkem. Kreeka võimalik eurotsoonist lahkumine ning Hispaania pankade probleemid langetasid kukutasid majandususalduse viimase kahe ka poole aasta madalaimale tasemele.

Eurotsooni majandususalduse indeks langes 90,6 punkti tasemele kuu varasemalt 92,9 punkti tasemelt, vahendab Bloomberg Euroopa Komisjoni. Nii madalal ei indeks pärast 2009. aasta oktoobrit olnud. Bloombergi küsitletud 28 analüütikut ootasid tasemeks 91,9 punti.

Euroopa majanduse olukord näitab halvenemise märke: Kreeka ei ole suutnud valitsust moodustada, Hispaania maadleb suure tööpuuduse ning pankade probleemidega. Euroopa ühisraha kasutajate tootmisnäitajad langesid mais oodatust rohkem ning ka Euroopa suurima majanduse Saksamaa äriusalduse mõõdikud näitasid sügavaimat langust alates mullu augustist.

«Kõik teise kvartali näitajad viitavad, et eurotsooni majandus liigub taas langusse,» lausus Bloombergile ING Grupi analüütik Peter Vanden Houte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles