Google mõisteti Prantsusmaal telepiraatluse vahendamises õigeks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube'i videokeskkond.
Youtube'i videokeskkond. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal langetatud kohtuotsuse järgi ei ole Google vastutav oma Youtube’i videoportaalis vahendatava sisu eelfiltreerimise eest. Sellega võitis suurfirma vaidluse Prantsuse riikliku telekanali TF1-ga.

TF1 andis Google’i kohtusse seetõttu, et suurfirma võimaldas kanali saateid illegaalselt Youtube’i üles laadida ja seal üleval hoida. TF1 nõudis Google’ilt kahjutasuks 141 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Prantsusmaa kohus otsustas aga, et Google ei ole vastutav Youtube’i sisu eelfiltreerimise eest ning seega peab Prantsusmaa suurim telekanal tehnoloogiahiiglasele 80 000 dollarit õiguskulusid kinni maksma.

Google’i mured Youtube’i sisuga pole sellega aga veel lõppenud. TF1 kaalub kohtuotsuse edasi kaebamist ning USAs ja Itaalias on sarnase süüdistusega kohtu poole pöördunud meediagigandid Viacom ja Mediaset.

Youtube’i Lõuna-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regiooni partnerlusjuht Christophe Mueller näeb videoportaali aga avatud platvormina ja oponeerib igasugustele sisu üleslaadimisega seotud kitsendustele.

«Me oleme ka tulevikus vastu igasugustele Youtube’i  sisu eelfiltreerimise nõuetele ning oleme kindlad, et ka edasised asja puudutavad kohtuotsused ei hakka innovatiivseid veebiteenuseid piirama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles