ERR.ee: professori sõnul aitab tehnoloogiamahukas tegevus kriisist välja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tehnikaülikool
Tallinna tehnikaülikool Foto: Marina Puškar.

Tallinna Tehnikaülikooli Innovatsioonipoliitika professor ja avaliku halduse instituudi direktor Rainer Katteli sõnul aitaks Eesti majanduskriisist välja tehnoloogiamahukas tegevus.


Professor rääkis ETV saates «Aeg luubis», et Eestis on väga oluline probleem see, et eelarvekärbete tõttu ei suudeta investeerida teadus- ja arendustegevusse, vahendas

ERR Uudised.

«Ma arvan, et isegi prioriteetsusaste peaks olema vastupidi - kui me seni 20 aastat oleme lootnud välisinvesteeringutele ning välisinvesteeringutega kaasnevatele teadmistele ja oskustele, mis on kahtlemata toiminud, et siis me täna, tegelikult juba tükk aega tagasi, oleks pidanud prioriteetidest tõstma esile ikka iseenda innovatsioonipoliitika, tööstuspoliitika ja teadus-arendustegevuse,» ütles Kattel.

Katteli sõnul võiks Eesti majanduspoliitika keskenduda ühel või teistsugusel moel tehnoloogiamahukale tegevusele - ka teenussektor võib olla tehnoloogiamahukas või siis teadmisteintensiivne, aga loomulikult ka tööstus ja eksport peab olema tehnoloogiamahukas ja intensiivne.

«Väga oluline probleem on meil olnud just tootlikkuse valdkond ja tegelikult tänaste eelarvekärbete juures kõige suurem murelaps ongi see, kas me tegelikult nendega ei lõika endal väga paljuski näppu - meie ümber riigid, eriti Euroopas ja Põhjalas, investeerivad just täna väga tugevasti teadus- ja arendustegevusse,» rääkis professor Kattel.

«Meie oleme paratamatult seda teed läinud, et me ei suuda seda rohkem teha, kuna tahame eelarvet kärpida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles