Veskimägi: vajame häid kokkuleppeid lääne kapitaliomanikega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni liige Taavi Veskimägi ütles, et Eesti riik peaks sõlmima lääne kapitaliomanikega kokkuleppeid, et aidata kapitali riiki toomisega Eesti eksportööre.


Veskimägi tunnistas, et tal on hirm kukkuva välisnõudluse valguses selle ees, et Eesti ettevõtted on eksportturgudel uued tegijad ning nende isiklikud kontaktid on üsna nõrgad, vahendas

ERR Uudised

saadet «Aeg luubis».

Veskimägi lisas, et sellises olukorras peaks riik otsustavalt aitama oma eksportööre, kuna turud usaldavad praegu ainult riike. Tema sõnul ei tuleks valida valdkondi, mida toetada, vaid haarata kinni kõikidest võimalustest.

Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi selgitas, et kui Eestil on umbes 44 välissaatkonda ja 30 majandusdiplomaati, siis need saaksid oma rolli ekspordi kasvatamisel ja välisinvesteeringute kaasamisel Eestisse palju paremini korraldada.

Probleemiks võib kujuneda see, et Eesti kroon on seotud euroga, mis on lähiriikide valuutade suhtes oluliselt tugevnenud. Kui teiste riikide eksportturgude valuutad nõrgenevad ja Eesti kroon tugevneb, siis meie eksportööride konkurentsivõime nendes riikides langeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles