Venemaa tõstab viina miinimumhinda 30 protsenti

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viin müük piiril aina kasvab, ütlevad viinatootjad.
Viin müük piiril aina kasvab, ütlevad viinatootjad. Foto: SCANPIX

1. juulist tõuseb Venemaal pooleliitrise viinapudeli miinimumhind praeguselt 98 rublalt 125 rublani ehk ligi 30 protsenti.

Ajaleht Kommersant kirjutab, et algselt kaalusid võimud ka miinimumhinna tõstmist 140 rublani, kuid sellest loobuti, sest maapiirkondades tegutsevatel legaalsetel turuosalistel ei ole laia müügivõrku, mistõttu nad ei saa oma toodetele suurt juurdehindlust kehtestada.

Juulist tõstetakse ka hinda, millega alkoholitootjad peavad piiritust sisse ostma: senise 280 rubla asemel tuleb kümne liitri eest maksta 350 rubla.

Lisaks sellele plaanitakse Venemaal tõsta ka alkoholiaktsiisi. Kui praegu kasseeritakse liitri absoluutse alkoholi kohta sisse 300 rubla, siis tulevast aastast peaks see kerkima 400 rublani, 2014. aastal 500 ja 2016.aastaks 600 rublani.

Idanaabri alkoholiregulatsiooni juht Sergei Tšujan kinnitas aprilli lõpus, et viinapudeli hind epaks Venemaal kerkima 250rublani, kuid enne tuleb alkoholiturg täielikult legaliseerida, vahendab lenta.ru. Tema sõnul kerkib viina minimaalne jaemüügihind tuleval aastal 190 rublani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles