Läti peaminister nõuab rongihanke probleemide lahendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis
Läti peaminister Valdis Dombrovskis Foto: Margus Ansu

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ei taotle transpordiminister Aivis Ronise ametist vabastamist, kuid soovib, et minister lahendaks kiiresti Läti Pasazieru Vilciensi korraldatud uute reisirongide hankega tekkinud probleemid.

Dombrovskis ütles Läti televisioonis, et Pasazieru Vilciensi endine juhatus kirjutas alla vaguniostukokkuleppe Hispaania firmaga Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), kuigi teadis, et see ei vasta valitsuse taotlustele ja Euroopa Komisjoni ootustele.

Läti transpordiministeerium hindab praegu reisirongifirma endise juhatuse vastutust hankeprotsessis.

Peaminister selgitas, et Pasazieru Vilciensile ja CAF-ile on antud kaks nädalat aega, et nad muudaksid kokkulepet vastavalt valitsuse nõutele või tühistaksid selle.

Mis puutub ministri tagasiastumisse, siis ütles Dombrovskis, et ta peab selle olukorra võimalikult kiiresti lahendama. «Kui see ei õnnestu, siis ei ole ametist lahkumine välistatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles