Saksa majandusminister püüab Ameerikas Opelit päästa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli tehas Saksamaal Bochumis.
Opeli tehas Saksamaal Bochumis. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa uus majandusminister Karl-Theodor zu Guttenberg kavatseb märtsis toimuva Washingtoni visiidi ajal teha lobitööd, et päästa majandusraskustes General Motorsi Euroopa üksust Opelit.


Saksa välisminister ütles väljaandele Bild am Sontag, et moodustanud koos USA rahandusministriga Timothy Geithneriga USA ja Saksamaa ühise töögrupi ja püüab kohtuda oma märtsis toimuva visiidi ajal ka teiste võtmeisikutega, vahendab AFP.

«On paratamatu, et General Motors ja Opel kaaluvad tormakalt ...kuidas nad püüda säilitada töökohti majanduslikult mõistlikul viisil,» sõnas ta.

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier palus rahvusvahelist abi Opelile, millel on Saksamaal 26 000 töötajat.

Uute raportite kohaselt vajab Saksa autotootja 3,3 miljardit euro suurust laenugarantiid, mida on pea kaks korda nii palju, kui varem teatati, ning kui seda ei saada, võib ettevõtte pankrotti minna.

Jaanuari alguses otsustas Saksa valitsus anda Opeli autotööstusele 1,8 miljardi euro suuruse garantii, mis on suurem kui firma novembris 2008 palus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles