Aprillis kasvas elektritarbimine aastaga 3 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Aprillis tarbiti Eestis võrreldes mullusega 3 protsenti enam (659 GWh) elektrit. Enim, 11 protsendi võrra kasvas vabaturult elektrit ostvate suurtarbijate tarbimine, jaotusvõrkudega liitunud klientide kasvuks jäi 3%. 

Elektrit toodeti Eestis võrreldes eelmise aasta aprilliga 2 protsenti vähem. Langust mõjutas võrreldes kodumaiste tootmisallikatega soodsama hinnaga toodetava hüdroenergia koguste kasv nii Norras, Rootsis kui ka Lätis. Siiski ületas elektritootmine tarbimist 16 protsendi võrra ning Eesti oli tavapäraselt eksportiv elektrisüsteem.

Taastuvelektri kogused on aprillis võrreldes aastataguse ajaga kasvanud ligi 52 protsenti, seda eelkõige biomassist toodetud elektri koguste samas suurusjärgus suurenemise tõttu.

Eleringi poolt koostatud kogu taastuvenergiast toodetud elektrienergia prognoosist 2012. aastaks (1400 GWh) on nelja kuuga täidetud 37 protsenti, sh on tuuleenergia prognoositud kogusest (540 GWh) täidetud 27 ning biomassi prognoosist (ligi 800 GWh) on täidetud 47 protsenti.

Eesti elektrikaubanduse koguekspordist moodustas eksport Leetu 45, Lätti 41 ning Soome 14 protsenti. Elektrikaubanduse koguimpordist moodustas import Soomest 48, import Lätist 44 ning Leedust 8 protsenti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles