Toataimede eest hoolitsemiseks loodi uus nutirakendus

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koubachi sensor ja mobiilirakendus
Koubachi sensor ja mobiilirakendus Foto: gadgeteer.com

Koubachi WiFi Plant Sensori nimeline toode suudab tundliku seadme ja mobiilirakenduse koostööl toataimede seisukorrast teada anda.

Tundlik sensor «istutatakse» taimepotti ning läbi WiFi ühenduse annab seade vastavale mobiilirakendusele teada, kas taime poolt tarbitava vee, väetise ja  valguse hulk on piisav, kirjutab Reuters.

Šveitsis asuva tootjafirma Koubachi AG tegevjuht Phillip Bolligeri sõnul on toataimede vale kohtlemine seotud ebapiisava informatsiooniga, mida tarbijad taimede kohta omavad.

Kolm aastat arendamises olnud sensor on kohaldatud rohkem kui 150 taimesordi spetsiifikaga ning suudab väga täpselt kohaneda ka iga konkreetse taime vajadustega.

Sensor maksab umbes 100 eurot, ning seda saab kasutada mitme taime eest korraga hoolitsemiseks. Vastava tasuta nutirakenduse allalaadimise eest maksma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles