Facebook üritab välja tulla oma nutitelefoniga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Mitmed Facebooki anonüümseks jääda soovinud töötajad on kinnitanud sotsiaalvõrgustiku suurest huvist tulla välja oma nutitelefoni brändiga.

Facebooki enda nutitelefonist räägitakse juba paar-kolm aastat. Esimesed katsetused 2010. aastal jooksid liiva peale seda, kui Facebook mõistis, kui keerukas on üksinda kogu riistvara arendada, kirjutab New York Times.

Peale seda loodeti teha koostööd HTC-ga: kahe firma koostööprojekt on siiani küll töös, aga käegakatsutavaid tulemusi pole andnud.

Nüüd aga on Facebook väidetavalt võtnud enda palgale mitmed Apple’i iPhone üksuse endised tipptöötajad ning firma on võtmas enda nutitelefoni brändi iseseisvalt turule toomist aina tõsisemalt.

Facebooki püüdluseid nutitelefoni luua ei saa imeks panna, kuna pärast börsile minekut on firma sunnitud leidma kiirelt uusi käibe kasvatamise viise. Kuigi ülesanne tundub raske, on Facebookil olemas hea stardiplatvorm toimiva operatsioonisüsteemi ning omaenda rakenduste poe näol.

Facebook ei ole aga ainuke tarkvarafirma, mis on hakanud tõsist huvi nutitelefonide tootmise vastu üles näitama. Eelmisel nädalal ostis Google peale pikaksveninud kauplemist ära Motorola Mobility.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles