Hotellid ootavad rekordsuve

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park Inni juht Kaido Ojaperv loodab oma hotellis näha vähemalt sama head täitumust kui eelmisel suvel.
Park Inni juht Kaido Ojaperv loodab oma hotellis näha vähemalt sama head täitumust kui eelmisel suvel. Foto: Laura Oks

Tallinna suuremad hotellid loodavad püstitada sel suvel uusi müügirekordeid. Samas lubab osa hotelliettevõtteid küsida toa eest vähemalt kümme protsenti kõrgemat hinda kui möödunud aastal.

«Kui me arvasime aastal 2010, mil juuli keskmine täitumus oli 95 protsenti, et seda protsenti tõsta on keeruline, siis eelmisel aastal oli juuli keskmine 97,3 protsenti ja praegu paistab, et ka see rekord saab tänavu löödud,» oli Viru Hotelli kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu optimistlik.

Samasuguseid vastuseid sai Postimees palju, kui uuris Tallinna hotellide juhtidelt lähimate kuude prognoose. Näiteks Olümpia hotelli müügijuhi Vitali Makejevi sõnul on praegu teada juba 15–20 suvepäeva, kui hotelli täitumus on üle 90 protsendi.

Euro tulek eelmisel aastal madaldas turistide otsustamiskünnist ja kultuuripealinna projekt sai maailma meedias palju kajastust. Suuremat täitumust aitavad hotellidel saavutada ka suveks planeeritud üritused, millest popimad on kindlasti Lady Gaga ja Red Hot Chili Peppersi kontsert.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles