Rahandusministeerium: palgakasv oli oodatust suurem

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Mihkel Maripuu

Esimese kvartali 6,9-protsendiline keskmise palga kasv ületas rahandusministeeriumi ootusi. Järgnevates kvartalites toetab palgakasvu rekonstrueerimistööde jätkuv tõus ehituses ning kvalifitseeritud töötajate nappus mitmetel tegevusaladel, lausus ministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Pille Mihkelson.

Mihkelson märkis, et enamikul tegevusaladel  ületas palga kasv keskmist kasvu. Kiireim kasv oli energeetikas ning ehituses, kummalgi tegevusalal ligikaudu 13 protsenti. «Kuigi elektrienergia haru tootmismahud on viimasel ajal vähenenud, on eelmiste perioodide head majandustulemused võimaldanud töötasusid tõsta,» lausus Mihkelson.  Ehituse tegevusala palgakasvu on tema sõnutsi kaasa toonud rekonstrueerimistööde mahu jätkuv suurenemine.

Keskmisest oluliselt madalam oli palga kasv avalikult rahastatavatel tegevusaladel nagu avalik haldus, haridus ja tervishoid, ulatudes 2,6 protsendini. «Avaliku sektori tegevusalade palgatase on erasektori suhtes nõrgenenud juba üle kahe aasta, mis tõstab erasektoris töötamise atraktiivsust,» lausus Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles