Prantslased on huvitatud osalusest Rail Balticus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu kiirraudtee on paljude unistus.
Rail Balticu kiirraudtee on paljude unistus. Foto: Toomas Huik

Prantsuse raudteeoperaator SNCF, inseneri- ja konsultatsioonifirma Systra ning energia- ja transpordikompanii Alstom on huvitatud võimalusest osaleda miljonite littidega Rail Balticu raudteeprojektis, teatas Leedu transpordiministeerium kolmapäeval.

«Rail Baltic kavatseb kombineerida mitmeid rahvusvahelisi transpordikoridore, sestap on selles projektis osalemine ajalooline võimalus, mida ei tohi maha magada. Hästikorraldatud raudteevõrku on vaja, et kindlustada selle transpordiliigi atraktiivsus Euroopas. Meid huvitab Rail Balticu teostamiskalender, ehitusjärgud, majanduslik ja rahaline põhjendus,» tsiteeris ministeerium SNCFi esindajat Gaëlle Le Roux'd.

Le Roux kohtus kolmapäeval Vilniuses Leedu transpordiministri Eligijus Masiulisega.

«Me hindame teie kogemusi kõrgelt. Mida rohkem selliseid tugevaid kompaniisid projektist osa võtab, seda suuremat edu võima sellele loota,» ütles minister.

Rail Baltic on üks Euroopa Liidu eelisarendatavaid transpordiprojekte, ütles Masiulis. Loodav raudteeliin on osa kahest rahvusvahelisest transpordikoridorist - üks ühendab Balti riike Aadria mere piirkonnaga, teine Kaunast ja Rotterdami.

Leedu loodab saada 2013. aasta lõpuks valmis Euroopa rööpalaiusega raudtee Kaunasest Poola piirini.

Eesti, Läti ja Leedu on allkirjastanud Rail Balticu projekti teostamiseks ühisettevõtte loomise kokkuleppe. Ühine töörühm ülesannete täpsustamiseks tuleb kokku sel nädalal Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles