Kauts lahkub EIS juhatuse esimehe ametipostilt

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Interneti Sihtasutuse juhatuse endine esimees Marek-Andres Kauts ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Eesti Interneti Sihtasutuse juhatuse endine esimees Marek-Andres Kauts ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti Interneti Sihtasutuse juhatuse esimees Marek-Andres Kauts leppis täna sihtasutuse nõukoguga kokku, et ta jätkab juuli lõpuni sihtasutuse nõunikuna redelegeerimisprotsessi vedamisega, kuid taandub juhatuse liikme kohalt.

Eesti Interneti SA juhatuse liikmeks nimetati vandeadvokaat Jaanus Tehver, kes taandub sihtasutuse nõukogust.

Sihtasutuse nõukogu esimees Maria Värton ütles, et Kauts on töötanud ICANNi juures Eesti domeeninduse ümberkorraldamise nimel 2008. aastast saadik ning on teinud ära suure töö, mille tulemusena on olemas kaasaegne domeeniorganisatsioon ja selgus domeenide registreerimise korras.

Seoses erinevate tõstatunud probleemidega on EIS ja selle tegevus sattunud viimasel ajal andmekaitseinspektsiooni ja konkurentsiameti uurimise alla, samuti on Kautsi tegevust sihtasutuse juhtimisel kritiseeritud erinevate spetsialistide ja organisatsioonide poolt.

EISi nõukogu väidab aga, et on on ära kuulanud audiitorite ülevaate sihtasutuse 2011. majandusaasta aruandest, mille kohaselt oli aruandes kõik õiglaselt kajastatud. Ajakirjanduses tähelepanu pälvinud kulude osas ei leitud midagi tavapärasest äripraktikast erinevat ega ka seadusevastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles