Viljar Arakas: mis on riigiettevõtte juhi palgas nii erilist?

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Peeter Langovits

Kinnisvaraettevõtja ja Eesti Raudtee nõukogu esimees Viljar Arakas ütles, et ta ei mõista, miks räägitakse riigiettevõtete juhtide palkadest mingis erilises võtmes ja tehakse suur number, kui päevakorda tuleb riigiettevõtte juhi palgatõus.

«Riigile kuuluvates ettevõtetes ei peaks palgateema kuidagi erinema sellest, kuidas asjad käivad erafirmas,» ütles Arakas. «Turg paneb asjad paika ja tuleb vaadata, mis on juhtide «hind» analoogsetes firmades.» Ta ütles, et Eesti Energia juhi palgatõusu teema puhul on palganumber selgelt üle tähtsustatud. «Ärme räägime vaid palganumbrist, vaid paneme selle võrdlusesse ettevõtte käibe, bilansimahu, omakapitali või juhi vastutusega,» ütles ta.

Kui tihti peaks juhtide palku ümber vaatama? Arakas ütles, et tema praktikas ei tehta seda tavaliselt ühe lepinguperioodi keskel, vaid siis, kui lõppeb üks teenistuslepinguperiood ja algab järgmine. Samas alati võib teha erandeid, kui tulemused on vastavad. Tüüpiliselt koosneb juhtide palk põhitasust ja boonusest, mis sõltub ettevõtte majandustulemustest.

Eesti Energia nõukogu koosolekul hakatakse arutama energiamonopoli juhtide palkade tõstmist. Energiafirma juhtide palgad on püsinud muutumatutena kuus aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles