Häkkerid ründasid USA justiitsministeeriumi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA justiitsministeeriumi logo.
USA justiitsministeeriumi logo. Foto: SCANPIX

Anonymous’e nime alla peituv häkkerite grupeering väidab, et suutis tungida USA justiitsministeeriumi statistikaserveritesse, hankides ja avalikuks tehes 1,7 GB tundlikku informatsiooni.

USA justiitsministeeriumi statistikaosakonna ülesanneteks on kuritegude, kurjategijate, kuriteoohvrite ning õigussüsteemi kõikide astmete kohta käiva informatsiooni kogumine, analüüsimine ja avaldamine, kirjutab ITNews.

Ministeeriumi pressiesindaja Kara McCarthy sõnul uuritakse hetkel toimunud rünnakuid ning nende ulatust. Vastupidiselt häkkerite väidetele on McCarthy sõnul statistikaosakonna veebilehekülg olnud funktsionaalne ja kättesaadav kogu rünnakute aja jooksul.

Anonymous teatas, et nad avaldavad kogu hangitud informatsiooni selleks, et ameeriklased saaksid teadlikuks korruptsiooni ulatusest nende valitsusaparaadis. ITNewsi andmetel on andmeid võimalik alla laadida erinevates torrentikeskkondades, kaasaarvatud Pirate Bays ning need sisaldavad endas peaasjalikult asutusesiseseid meile ja kogutud statistikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles