Ansip sõidab täna Brüsselisse majanduskasvu küsimusi arutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansip osaleb täna õhtul Brüsselis mitteametlikul ülemkogul, kus peamiseks teemaks on taas majanduskasv.

«Kutsusin selle kohtumise kokku väga lihtsal põhjusel. Pärast meie viimast kohtumist märtsi alguses on paljugi juhtunud ning praegu on sobiv aeg, et avameelses ja mitteametlikus õhkkonnas vahetada arvamusi selle kohta, kuidas me saame edendada majanduskasvu ja töökohtade loomist kogu Euroopa Liidus (EL),» kirjutas ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy oma kutses Euroopa liidritele.

Ülemkogu eesmärgiks ei ole seekord teha järeldusi või võtta vastu otsuseid, vaid on eelkõige ettevalmistuseks juuni lõpus toimuvale ametlikule kohtumisele. «Kui oleme õhtusöögi lõpuks jõudnud ühisele arusaamisele majanduskasvu tegevuskava peamistest elementidest, saame liikuda edasi, et võtta otsused vastu juunis,» märkis Rompuy.

Rompuy peab vajalikuks jätkata viimase paari aasta jooksul paika pandud strateegiaga jätkusuutlikuks majanduskasvuks, kiireid lahendusi eesistuja hinnangul olemas ei ole. «Pean väga oluliseks juba vastuvõetud otsuste elluviimist.»

«Kuid samuti on tõsi, et aeg on panna suuremat rõhku meetmetele, mis on – jätkuna meie jaanuarikuu tippkohtumisele – otsesemalt seotud majanduskasvu ja töökohtade loomise soodustamisega, ning arutada võimalikult konstruktiivselt innovaatilisi või isegi vastuolulisi ideid,» seisab Rompuy kutses.

Riigikogu ELi asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas ütles esmaspäeval BNSile, et erakorralise ja mitteametliku õhtusöögi vormis toimuva ülemkogu toimumise üheks põhjuseks on ka uuenenud poliitiline olukord Euroopas, mida on kujundanud nii Prantsusmaa kui ka Kreeka valimised.

«Kindlasti arutatakse seda, milline on Prantsusmaa uue presidendi hoiak kõikvõimalike varasemate kokkulepete osas. Euroopa liidrite pilgud on suunatud ka juba järgmistele Kreeka valimistele lootuses, et Kreeka rahvas valib endale parlamendi, kes suudab kokku panna teovõimelise valitsuse,» kommenteeris ta.

Lisaks on kohtumisel kavas arutada Euroopa Investeerimispanga (EIB) laenuvõime suurendamine, ELi eelarvet ning projektivõlakirjasid, mille eesmärk on rahastada suuri riikideüleseid projekte.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles