Saksamaal spekuleeritakse Opeli ja Saabi võimaliku liitumise üle

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli tehas Antwerpenis
Opeli tehas Antwerpenis Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaal spekuleeritakse kohaliku autotootja Opeli ja Rootsi Saabi võimaliku liitumise üle, kirjutab Dagens Industri.


Duisburg-Esseni ülikooli professori Ferdinand Dudenhöfferi hinnangul oleks suurfirma loomine täiesti võimalik, vahendas YLE. Samas märkis ta, et uuele firmale praegustes tingimustes ilmselt ostjat ei leiduks.

Ühendriikide autohiid General Motors on teatanud valmisolekust müüa maha osalused kõigis Euroopa autotööstustes. Saksamaal on seetõttu läinud liikvele mõtted GMi tütarfirma Opeli ostmise teemadel.

Saksa poliitikute kahurväkke kuuluva Põhja-Rein-Vestfaali liidumaa peaminister Jürgen Rüttgers on ärgitanud mõtlema suure Euroopa firma moodustamisele. Ühisfirmas võiks lisaks Saabile ja Opelile olla ka Vauxhall.

Dudenhöffer oletab, et poliitikud pole valmis ostma riigi rahaga uue suurfirma aktsiaid. Kui suurfirma luua ja seda siis saneerida, võib hiljem kerkida esile huvilisi Hiinast või Indiast, rääkis professor.

Dudenhöffer on varem töötanud analüütikuna Opelis, Peugeot's ja Porsches.

Kui Saabi autotehases Rootsis peaks tootmine lõppema, jääks tööta 15 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles