Ekspertkomitee: Eestis pole piisavalt analüüsitud MTÜde tegevust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Nõukogu rahapesu tõkestamise ekspertkomitee Moneyval tõdeb Eesti hindamisraportis, et riik pole piisavalt analüüsinud õigusaktide efektiivsust mittetulundusühingute tegevuse kaudu terrorismi rahastamise tõkestamiseks.


Puudusena toodi veel välja näiteks asjaolu, et Eesti seadustes pole piisaval määral nõutud, et finantseerimisasutused pööraksid erilist tähelepanu ärisuhetele ja tehingutele isikutega, kelle asukohariigis ei kohaldata kas üldse või piisavalt FATFi (Financial Action Task Force) soovitusi.

Raport tugineb möödunud aasta veebruaris toimunud hindamisele, mille käigus analüüsisid rahvusvahelised eksperdid nii Eesti õigussüsteemi, finantsjärelevalve tegevust kui ka politsei tööd.

Teiste hinnatud riikidega võrreldes sai Eesti siiski väga kõrge vastavushinnangu, mis on tunnustuseks Eestis rakendatud rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise meetmetele tervikuna, sh järelevalvetegevusele selles valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles