Suurbritannia vanaautod pääsevad ülevaatusest

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1958. aasta Cadillac Eldorado.
1958. aasta Cadillac Eldorado. Foto: SCANPIX

Suurbritannia teedeminister Mike Penning kinnitas kava vabastada enne 1960. aastat toodetud sõidukid kohustuslikust tehnoülevaatusest, kirjutab What Car?.

Uus, 18. novembrist kehtima hakkav kord peaks mõjuma soodustusena vanasõidukiomanikele, kes üldiselt niigi oma liikureid hoole ja armastusega putitavad.

Siiski on vanade liiklusvahendite omanikud seaduse järgi kohustatud tagama oma sõidukite korrasoleku ja ohutuse, ülevaatusekohustuse kaotamine säästab neile veidi raha.

Kas Eestiski võiks sellise korra kehtestada? Nn «musta numbriga» ehk ametlikuks vanasõidukiks tunnistatud liiklusvahendid on korralisest tehnoülevaatusest vabastatud, kuid iga nelja aasta järel vaatab komisjon need üle ning pikendab – või ei pikenda – vanasõiduki staatust.

Osa What Car? Eesti toimetusest on kõnealuse probleemiga isiklikult seotud, kuid leiab, et ka enne 1960. aastat valmistatud autod peaksid ülevaatusel käima. Kas just igal aastal, võiks olla vaieldav, kuid meie arvates aitab pidev järelevalve kaasa vanade autode seisukorra paranemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles