Põhjamaade suurim IT infrastruktuurifirma Atea laieneb Eestis

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Net Groupi juhatuse esimees Priit Kongo.
Net Groupi juhatuse esimees Priit Kongo. Foto: Liis Treimann

Atea omab peale Net Groupi infrastruktuuriüksuse NG Infra omandamist Eestis 1,9 protsendilist turuosa. Suurfirma plaanib seda läbi orgaanilise kasvu ja Eesti IT ettevõtete ülevõtmise lähiaastail 15-25 protsendini tõsta.

NG Infra omandamine polnud üllatuseks, kuna Atea strateegiaks uutele turgudele jõulisemal sisenemisel ongi kohalike ettevõtete ülevõtmine. Viimase aasta jooksul on Oslo börsil noteeritud suurfirma omandanud Euroopas 24 ettevõtet kogukäibega 428 miljonit eurot.

Net Groupi juhatuse esimehe Priit Kongo sõnul on NG Infra müük ilmselt Eesti IT infrastruktuurituru viie järgneva aasta tähtsaim tehing. Net Group jätkab peale oma infrastruktuuriüksuse Ateale müümist tarkvaraarenduse sektoris, keskendudes peamiselt energiasektori ja avaliku sektori IT lahendustele ning e-kaubandusele.

Atea projektijuhi Anders Birxi sõnul polnud Net Groupi infrastruktuuriüksuse ostmise taga Atea Eesti esinduse nõrgad tulemused, vaid soov kiirelt laieneda. «AS Atea selle aasta käive ületab eelmise aasta kogukäivet juba praegu,» mainis ta.

«Oleme orienteeritud kiirele kasvule. Selle saavutamiseks värbame Eestis kolme aasta jooksul 60-70 uut töötajat ja koolitame ka uusi spetsialiste. Majandus tervikuna kasvab vähe, seega saab kiire kasv toimuda ainult kas konkurentide arvel või nende üle võtmise läbi,» lisas Birx.

Lähiaastatel on Ateal Eestis plaanis keskenduda IT teenuste arendamisele ja sidumisele pilvteenustega, serveriteenuste arendamisele, e-kommertsi võimaluste paremale ära kasutamisele ja rahvusvahelisele koostööle.

Atea on esindatud Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis, firma müügitulu 2011. aastal oli üle 2,6 miljardi euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles