OECD langetas Eesti majanduskasvu prognoosi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD)peasekretär Angel Gurria.
Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD)peasekretär Angel Gurria. Foto: SCANPIX

Täna avalikustatud Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni kevadine majandusprognoos (OECD Economic Outlook) ennustab Eestile tänavuseks majanduskasvuks 2,2 protsenti, mida on ühe protsendipunkti võrra vähem kui prognoositi sügisel.

Tulevaks aastaks prognoosid OECD 3,6-protsendilist kasvu, teatas rahandusministeerium.

Ministeeriumi enda prognoosist on OECD 2012. ja 2013. aasta omad vastavalt 0,5 ja 0,6 protsendipunkti võrra optimistlikumad.

OECD märkis majandusprognoosi langetamise põhjuseks maailmamajanduse ebakindlat olukorda. «Meiegi teadvustame, et väliskeskkond on meie peamine risk, aga me sõltume kõige otsesemalt Põhjamaadest, mille majanduse vastupanuvõime on kindlam kui Euroopas tervikuna,» jäi rahandusminister Jürgen Ligi positiivseks.

Eestil soovitatakse kehtestada eelarvedistsipliini tagav ja majandustsükli olukorda arvestav eelarvereegel ning jätkata aktiivsete tööturumeetmete suurendamist pikaajalise tööpuudusega võitlemiseks. Positiivsena toob OECD välja, et tööpuudus on kiirelt langenud, tööhõive ületab buumieelset taset ja erainvesteeringud on püsinud kõrgel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles