OECD: Euroopa ohustab maailma majanduse kasvu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD peasekretär Angel Gurria.
OECD peasekretär Angel Gurria. Foto: SCANPIX

OECD peaökonomist Pier Carlo Padoan märkis värsket majandusprognoosi tutvustades, et kriis euroalas on täna suurim komistuskivi maailma majandusele.

Täna avaldatud prognoosi kohaselt aeglustub Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) 34 liikmesriigi kasv sellel aastal 1,6 protsendini, eelmise aasta 1,8 protsendiga võrreldes.

«Aeglase kasvu, kõrge tööpuuduse ja makromajanduse piiratud manööverdamisruumi tõttu on struktuursed reformid viis lähiajal kasvu turgutada ja kindlustunnet tagada,» rääkis OECD peasekretär Angel Gurría prognoosi tutvustusel Pariisis.

Erasektori nõudlus peaks kasvatama USA majandust sel aastal 2,4 ja järgmisel aastal 2,6 protsenti. Jaapani SKT peaks prognoosi kohaselt kasvama tänavu 2 ja 1,5 protsenti järgmisel aastal. Euroala majandusele prognoosib organisatsioon aga selleks aastaks väikest, 0,1-protsendilist langust. 2013. aastal on aga oodata juba 0,9-protsendilist kasvu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles