Rein Kilgi Pere ja maksuamet jõudsid kompromissini

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pere tootmine.
AS Pere tootmine. Foto: Henn Soodla

Riigile 769 852 eurot võlgnev Pere AS ning maksu- ja tolliamet jõudsid eile kokkuleppeni maksuvõla tasumise osas, mistõttu võtsid mõlemad kohtusse esitatud pankrotiavaldused tagasi.

«Maksu- ja tolliameti taotluse järgi on maksuhaldur Pere AS-ga saavutanud maksuvõla tasumise osas kokkuleppe. Ka võlgnik teatas kohtule, et on võlausaldajaga saavutanud kompromissi võlausaldaja pankrotiavalduse aluseks oleva nõude täitmise osas,» informeeris Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamm uudisteportaali E24.

Tamme sõnul teeb kohus lähiajal määruse, millega jäetakse pankrotiavaldused läbi vaatamata pankrotiavalduste tagasivõtmise tõttu.

Põhja maksu- ja tollikeskuse sissenõudmise erimenetluse osakonna juhataja Tanel Ermel sõnas, et Pere maksuvõla tasumise kohustuse võttis kompromisslepinguga enda kanda ASi Pere vara omandaja maksegraafiku alusel. Kes vara omandaja on, ei tahtnud Ermel öelda, kuna amet ei tohtivat taolist infot väljastada.

Maksuameti Põhja maksu- ja tollikeskus esitas Tartu maakohtule avalduse Pere ASile ajutise halduri nimetamiseks ja pankroti välja kuulutamiseks 16. aprillil ning Pere AS esitas pankrotiavalduse kohtule 26. aprillil. Kohus liitis avaldused ühte menetlusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles