Eesti Energia juhte ootab tõenäoliselt palgatõus

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo
Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo Foto: Marianne Loorents / Õhtuleht

Riikliku elektrimonopoli Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo kinnitas, et firma tegevjuhtkonna palku tuleb tõsta, palgatõusu suurust polnud Käo nõus avalikustama.

Käo ütles, et nõukogu arutab kindlasti juhatuse liikmete palkade suurust, sest need on kuus aastat muutumatuna püsinud. «Juhatuse palgad ei vasta turu tingimustele, need on turul pakutavatest palgatingimustest maha jäänud,» nentis Käo.

Käo sõnul on Eesti Energia Eesti suurim ja väärtuslikem firma, mille juhtkonna palgatase peab vastama sarnase suurusega firmade palgatasemele. «Eesti Energia on muutunud, ettevõte teenib tulu vabaturul elektri ja õli müügist ega ole enam vaid suletud turul tegutsev firma,» kommenteeris Käo.

Eesti Energia juht Sandor Liive teenis mullu koos preemiaga ligi 136 000 eurot. Liive palk on aastaid põhjustanud avalikkuses pahameelt, sest seda on seostatud aina kasvavate elektriarvetega. Üks populaarne opositsioonipoliitik lubas ka paari tuhande euro suuruse kuupalgaga energiafirma juhtimisega toime tulla.

Käo ütles, et ei lase poliitilistest rünnakutest end häirida. «Mina võtan asja rahulikult,» sõnas Käo. « Mina jälgin, et ettevõtet hästi arendatakse ja omanikule ehk Eesti riigile tulu teenitakse. Minu ülesanne ei ole müüa odavat elektrit, minu ülesanne on Eesti riigile tulu teenida. Odav elekter on Nõukogude igand. Minu eesmärk on tagada Eesti Energia tõhus juhtimine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles