Singapurlased: Eesti peaks enese tutvustamise tõsiselt käsile võtma

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri ajakirjanikud teletornis
Singapuri ajakirjanikud teletornis Foto: Liis Treimann

Eesti on singapurlaste sõnul üllatavalt vahva koht, selle kõige tutvustamiseks peaks aga rohkem vaeva nägema. Linnriigi ajakirjaniku Santosh Kumari sõnul ilma agressiivse turunduseta kaugele ei purjeta.
 

«Eesti peaks turunduse vallas ennast käsile võtma. Näiteks võiks Eesti ennast turismi valdkonnas palju paremini tutvustada. Singapuris ei ole üldse sellist looduslikku ilu nagu Eestis, aga kuna turundus on parem, on ka turiste tunduvalt rohkem,» rääkis Kumar.

Ja ega keegi Läänemerest kaugemal Eestist suurt midagi ei tea, seepärast on tore, et logistika ja transiidi assotsiatsiooni (LTA) kutsel külastab Eestit sel nädalal nelikümmend Singapuri ajakirjanikku ja kommunikatsiooniinimest, et tutvuda Eesti majanduse, eluolu ja kultuuriga.

Kumar rääkis, et on Eesti kohta ühe ülevaate kirjutanud ning teine 6-leheküljeline lugu on soolas. Kui Eesti tahaks näiteks turismimaana sellises mahus reklaami tellida, maksaks see kümneid tuhandeid eurosid, seekord tulid ajakirjanikud kohale oma kulu ja kirjadega.

Singapuri Pressiklubi traditsiooni kohaselt valivad nad igal aastal ühe sihtkoha, kuhu teha tutvumisreis, et end kohalike olude, majanduse ja kultuuriga kurssi viia. Selle aasta reisi sihtpunktide kandidaadid olid Lõuna-Korea ja Eesti.

LTA juhatuse esimehe Andres Valgeristi sõnul mängis oma rolli sihtkoha valikul kindlasti ka eelmise aasta novembris toimunud eestlaste riigivisiit, mille raames toimus esimene Eesti-Singapuri Ärifoorum ja kus tutvustati Eestit kui ahvatlevat sihtkohta nii äriinimestele kui ka turistidele.

Sama otsustavaks sai reisi juures aga ka Kairi Metsaots, kes aitab Eesti aukonsulil Sonny Aswanil Eestit Singapuris tutvustada.

«Ükskõik, kus sa elad, sa jääd ikka Eesti patrioodiks, ka meie aukonsul Sonny Aswani on teinud head tööd. Olen Singapuris olnud 4 aastat. Mida kaugemal sa oled, seda armsam Eesti on,» rääkis Metsaots.

Tema sõnul ei olnud aga Eesti mõtte mahamüümine üldse keeruline, sest tegemist on väikse ja eksootilise riigiga.

Viimastel aastatel on tunda ka üha suuremat eestlaste huvi Singapuri vastu. Ja kuigi ka Singapur püüab oma immigratsiooninumbreid koomale tõmmata, ei ole töö leidmine seal teps mitte võimatu.

«Konkurents Singapuri tööturul on suur -5 miljonit inimest 700 ruutkilomeetril. Aga kui sa oled väga enesekindel ja iseseisev ja kui sa oskad enda kohta midagi põnevat rääkida, siis ei ole töö leidmine probleem. Kõik 28 eestlast, kes seal on, on endale töö saanud,» rääkis Metsaots.

«Esimene tööpakkumine tehti mulle kuuga, aga see oli vahetustega töö ja leidsin, et olen seda piisavalt teinud. Kolme kuuga leidsin töö, mis mulle endale meeldis. Töötan Singapuri kriketiklubis, juhin seal marketingi ja kommunikatsiooniosakonda.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles