Leap Motion teeb revolutsiooni 3D liikumisjuhtimises

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leap Motion.
Leap Motion. Foto: news.cnet.com.

Idufirma arendatav tehnoloogia lubab sajandikmillimeetrise tundlikkusega ära tunda kasutaja žeste ja tegevusi.

Esimesena tuli käed-vabad liikumisjuhtimise tehnoloogiaga avalikkuse ette suurel turul  Nintendo Wii, hiljem täiustas seda Microsoft oma Kinectiga, kuid nüüd astus Leap Motion antud valdkonnas suure sammu edasi, kirjutab CNET.

Kui Kinecti lahendus on olnud siiani väga populaarne, siis Leap Motionit ootab arvatavasti ees veel suurem tulevik. Leapi sõnul on nende sensorid 200 korda tundlikumad, kui ühelgi teisel turul oleval sarnasel tootel, süsteem tunneb skännitava 0,1 kuupmeetri suuruse ruumala sees sajandikmillimeetri täpsusega ära vähimagi sõrmeliigutuse.

Uuele tootele on võimalik luua erinevaid rakendusi, mis peaks näiteks arvutimängude mängimise või projekteerimisprogrammide kasutamise viima täiesti uuele tasemele. Leapi puhul on tegu ka nn «avatud tehnoloogiaga», mis tähendab, et Leapile rakenduste arendamine on kõigile huvilistele lubatud.

Leap Motion ise koosneb väikesest USB-seadmest ning kaasasolevast tarkvarast, turule tullakse järgmise aasta algusest, hinnaks hakkab olema umbes 70 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles