Uskumatu: Šveitsi pank avalikustab salajasi kliendiandmeid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakk USA dollareid
Pakk USA dollareid Foto: Reuters / Scanpix

Maksupetturite lemmikriigi Šveitsi panganduses on juhtumas uskumatu lugu: riigi suurim pank avalikustab salajasi kliendiandmeid, kirjutab 

The New York Times

.


Šveitsi suurim pank UBS teatas kolmapäeval, et avalikustab osa klientide andmed, keda USA maksuamet kahtlustab salajaste pangakontode kasutamises maksudest kõrvalehiilimiseks.

Veel pole teada, mitu kliendikontot pank avalikustab, kuid USA võimud on uurinud 19 000 panga kliendi tehinguid. Võib juhtuda, et pank avalikustab siiski vaid mõnisada kontot.

USA maksuamet kahtlustab, et alates 2002. aastast 2007. aastani on pank aidanud USA kodanikel vältida ühtekokku 20 miljardi dollari eest makse. Kuigi pank on lubanud, et sulgeb maksupetturite kontod, peab asutus siiski USA-le perioodiliselt sellekohaseid tõendeid edastama.

Veel üllatavam on aga see, et pank tunnistas üles, et selle alluvad on aidanud USA kodanikel luua varikontosid ning vältida USA-le maksude maksmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles